Posadzki żywiczne
dla branży spożywczej

Przemysł spożywczy należy do najbardziej złożonych rodzajów przemysłu. Nie tylko dlatego, że bez żywności nie można przeżyć, ale również ze względu na ogromne zróżnicowanie w jego obrębie.

Wymagania stawiane poszczególnym gałęziom tego przemysłu są bardzo odmienne, w każdym przypadku jednak pozostają bardzo surowe.

Higiena

Największy nacisk kładziony jest na higienę. Podłogi epoksydowe sprawdzają się tutaj idealnie. Utrzymanie ich w czystości nie stanowi większego problemu. Posadzki są bezspoinowe, dzięki czemu brud nie gromadzi się w fugach lub innych łączeniach.

Odporność
chemiczna

W branży spożywczej istotna jest również odporność podłogi na różne substancje chemiczne i tłuszcz.

Odporność
na temperatury

Procesy spożywcze wiążą się często ze znacznymi zmianami temperatur, więc wybrana posadzka przemysłowa musi dobrze sprawdzać się zarówno przy wysokich jak i niskich temperaturach.

Odporność
na wilgoć

W branży „mokrej” (np. mięsnej i rybnej) istotna jest również odporność na wilgoć.

EN Czas na Twoją posadzkę

Posadzki z żywicy epoksydowej oferowane są w wielu wariantach. Nasi doradcy służą pomocą przy doborze odpowiedniego systemu.

EN Kontakt

Dodatkowy opis lorem ipsum dolor sit

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Maecenas et neque quis dolor tempor porttitor. Vestibulum dui mauris, lobortis ut lobortis et, bibendum sit amet enim. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Duis commodo tempus tellus quis maximus.

EN Czas na Twoją posadzkę

Posadzki z żywicy epoksydowej oferowane są w wielu wariantach. Nasi doradcy służą pomocą przy doborze odpowiedniego systemu.

EN Kontakt

Case studies
posadzek żywicznych
z branży spożywczej

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.